На Дніпровщині СБУ арештувала ділків, які поставляли товари в ОРДО через Росію

 

На Дніпропетровщині Служба безпеки України припинила протиправну діяльність групи осіб, які поставляли продукти й товари через Росію на окуповану територію Донеччини.
Про це 27 грудня повідомив прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники налагодили канал поставки товарів народного споживання та харчових продуктів на тимчасово непідконтрольну територію України. Для приховування протиправної діяльності злочинці використовували різні регіони України, зокрема офісні та складські приміщення знаходились у містах Курахове та Краматорськ Донецької області, митне оформлення експорту товарів здійснювалось в зонах відповідальності Київської, Дніпропетровської та Харківської митниць”, – ідеться в повідомленні.

“Після митного оформлення товари надходили на територію РФ, де перевантажувались та доставлялись до так званої «ДНР». Надалі, через підприємства зареєстровані на тимчасово окупованих територіях, ділки реалізовували продукцію та сплачували податки фіскальним органам квазідержавного утворення «ДНР»”, – розповіли у спецслужбі.

Співробітники СБУ затримали організатора та двох виконавців незаконної схеми. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст.258-3 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Читайте також:
Без контрабанди, на межі двох світів.
Як живе селище Зайцеве, розділене лінією фронту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна