Воєнний стан добіг кінця. Збирається РНБО

 

Сьогодні, 26 грудня, відбудеться засідання Ради національної безпеки та оборони України під головуванням президента Петра Порошенка.

Як повідомило УНІАН джерело в РНБО, початок засідання планується о 14.00.

Учасники засідання обговорять питання, пов’язані з воєнним станом.

Як відомо, цього дня в Україні завершується дія воєнного стану, який було введено на 30 діб 26 листопада з 14:00.

Відповідно до Статті 7 закону “Про правовий режим воєнного стану”, воєнний стан на всій території України або в окремих її місцевостях припиняється після закінчення строку, на який його було введено.

“Режим воєнного стану завершується автоматично за умови усунення загрози нападу або загрози національної стратегії незалежності України, її територіальної цілісності. Президент України може прийняти указ про скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях, про що повинно бути негайно оголошено через засоби масової інформації”, – йдеться у законі.

Нагадаємо, що воєнний стан в Україні було запроваджено з 26 листопада в 10 областях у зв’язку з агресією Росії проти кораблів ВМСУ в Чорному морі.

Режим воєнного стану діяв в областях, розташованих уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону (т.зв. “ПМР”) та на узбережжі Чорного та Азовського морів – Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській та Вінницькій.

Читайте також:
Президент вніс до ВР законопроект про дозвіл на вибори під час воєнного стану

У навчальних центрах Збройних сил України завершили підготовку резервістів.
ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна