Цюприкіада триває. Неатестований керівний “мент”, який став прокурором, влаштував ДТП. ОНОВЛЕНО

оновлено

Перший заступник прокурора Волинської області Ігор Цюприк – колишній високопоставлений співробітник МВС, який не пройшов атестацію – потрапив у ДТП в Києві.

Як повідомив “Обозреватель“, аварія сталася на мосту Патона 22 грудня близько 17:30.

Прокурор, перебуваючи за кермом Toyota Land Cruiser Prado, втратив контроль над авто через недотримання дистанції та допустив зіткнення з Audi A3.

ОНОВЛЕНО
Сайт “Обозреватель” також повідомляв, що “за словами очевидців, Цюприк був в стані алкогольного сп’яніння і відмовився від проведення експертизи на місці ДТП. Його доставили в лікарню швидкої медичної допомоги на вулиці Братиславській з діагнозами “закрита черепно-мозкова травма” і струсом головного мозку”.

Проте станом на 28 липня 2020 року відповідну публікацію з цього сайту видалено.

27 липня 2020 року “Новинарня” отримала листа від адвоката Ярослава Канюка з вимогою спростувати як недостовірну інформацію про нібито перебування Ігоря Цюприка у стані алкогольного сп’яніння під час ДТП 22 грудня 2018 року.

“Повідомляємо Вас про те, що інформація про те, що Цюприк І.В. знаходився у стані алкогольного сп’яніння і відмовився від проведення експертизи не відповідає дійсності, а отже, є недостовірною.

В той же час відповідає дійсності той факт, що Цюприк І.В. був у зазначених в Новині час  і місці учасником дорожньо-транспортної пригоди і його було дійсно госпіталізовано до лікарні. Але жодних ознак алкогольного сп’яніння у Цюприка І.В. не було виявлено ні на місці ДТП, ні згодом у лікарні”, – наголошується в листі (орфографію і пунктуацію збережено – “Н”).

Читайте також:
Цюприкіада поліцейської атестації. Як екс-міліціонер хоче потрапити
в Держбюро розслідувань і судиться з журналістами

Раніше “Новинарня” інформувала, що Ігор Цюприк за часів Революції Гідності працював заступником начальника управління з організації контролю за розслідуванням злочинів Головного слідчого управління МВС.
Громадські активісти заявляли, що Цюприк не пройшов атестацію в Нацполіцію і міг мати відношення до злочинів проти Євромайдану. Адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська назвала його “смотрящий” з самого пекла тодішнього МВС”.
Однак у червні 2016 року Ігоря Цюприка призначили заступником начальника Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ (Сергія Горбатюка). Спалахнув скандал, і генпрокурор Луценко звільнив Цюприка з ДСР.

Стало відомо, що він фальсифікував дані щодо нібито непроходження атестації в поліцію.

Надалі Ігор Цюприк намагався потрапити на високу посаду в новостворюваному Державному бюро розслідувань і позивався з правозахисниками, які звинувачували його в фальсифікаціях, та з “Новинарнею“.

До призначення на посаду першого заступника прокурора Волинської області в вересні 2018 року він обіймав посаду заступника прокурора Луганської області.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна