Луценко взяв у ГПУ “мєнта з самого пекла старого МВС”, який провалив атестацію в Нацполіцію

 

Євгенія Закревська
правозахисниця, адвокат Автомайдану

(FB)

Цей пост починався з рядка матюків, але довелося стерти…

Власне голі факти.

17.02.2016 року ЦААК (Центральна апеляційна атестаційна комісія МВС) розглядала апеляції на рішення атестаційних комісій, зокрема розглядали ми й апеляцію такого собі Цюприка Ігоря Володимировича.

Цюприк скаржився на те, що атестаційна комісія прийняла висновок щодо його звільнення необґрунтовано. Ми ретельно перевірили всі його скарги, прискіпливо розпитувати щодо його діяльності і знання законодавства, витратили на нього купу часу й таки звільнили його трьома голосами проти одного. Комісією, прошу зауважити, де всі члени, крім мене, були представниками Нацполіції.

Нещодавно, переглядаючи свої записи з атестації, я ще думала – чи скоро він буде поновлюватись і як я буду розповідати про хід співбесіди в суді, заперечуючи проти позову… А там є що розповісти, повірте, і це чудово, що в суді я вільна від зобов’язання щодо нерозповсюдження інфи…
Але… суди – то для слабаків виявляється…

Читайте також:
Казус Мамки. Не атестований у нову поліцію замначальника ГСУ поновився через суд

Справжні ̶м̶у̶с̶о̶р̶а̶ міліціонери, які не пройшли переатестацію, потрапляють ̶д̶о̶ ̶р̶а̶ю̶ до Генеральної прокуратури…

Пам-парам!!! Зустрічайте!.. Генпрокурор Юрій Луценко призначив нового заступника начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури, створеного для розслідування масових вбивств та інших злочинів проти учасників акцій протесту в 2013-2014 роках та злочинів, скоєних Януковичем і його оточенням (передусім Пшонкою, Захарченком та керівництвом МВС України). Це – полковник міліції Цюприк Ігор Володимирович.

Тут потрібно ще зауважити, що Цюприк Ігор Володимирович – не прорсто мєнт, що не пройшов атестацію, тобто не викликає довіру ні в громадськості, ні в самих поліцейських.

Цюприк в подіях, розслідуванням яких він тепер керуватиме, сам брав неостанню участь. Його посада тоді називалась заступник начальника управління з організації контролю за розслідуванням злочинів ГСУ МВС.

Хочу нагадати, що один із злочинів, які розслідує УСР – це незаконні НСРД (негласні слідчі розшукові дії) по відношенню до активістів в межах кримінального провадження, порушеного…. ким би ви думали? правильно – ГСУ МВС!

В межах цього провадження проводились НСРД зокрема щодо Ігоря Луценка, завдяки прослушці викрадачами і було встановлено місцезнаходження Ігоря в момент викрадення його і Юрія Вербицького.

Хто там говорив про процесуальну незалежність [начальникf управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія] Горбатюка? Про картбланш йому на розслідування злочинів Майдану? Про додаткові повноваження і ресурси? Малося на увазі саме це?

“Смотрящий” з самого пекла тодішнього МВС – щоб нічого зайвого не нарозслідували – це такий новий козирний ресурс??

Браво, Юрію Луценко, чудовий вибір. Може, нам ще Рогозіна чи Захарченка на допомогу розслідуванню покликати?? Ну ж бо вони ж напевно професіонали, краще знають, як воно і що там тоді відбувалося…

Читайте також:
Що наобіцяв Луценко. “Запам’ятайте цей твіт”

Порошенко пообіцяв, що не втручатиметься в роботу Генпрокуратури Луценка

Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Лещенко: Луценко за тиждень зробив для “януковичів” те, що Шокіну не вдавалося рік

….

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна