На Вінниччині три парафії УПЦ МП перейшли до Православної церкви України

 

Три парафії з Вінницької єпархії так званої  Української православної церкви Московського патріархату приєдналися до Православної церкви України (ПЦУ).

Як повідомила у п’ятницю, 21 грудня, прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ, йдеться про парафію храму святої великомучениці Параскеви в с. Тютьки, про парафії в с. Ровець і с. Коло-Михайлівка (всі три – Вінницький район).

У повідомленні зазначено, що громада парафії храму святої великомучениці Параскеви зробила свій вибір іще до проведення об’єднавчого собору, а після рішення про створення ПЦУ підтвердила свій його.

Як відомо, митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький) брав участь в Об’єднавчому соборі.

Згодом синод УПЦ (МП) звільнив його від керівництва єпархією і заборонив йому священнослужіння.

До слова, парафія Симеона стала першою в Україні, яка перейшла з УПЦ МП до ПЦУ.

Також до ПЦУ перейшла парафія в Києві, якою керує митрополит Олександр Драбинко. Він теж був раніше в УПЦ МП та брав участь в Об’єднавчому соборі. Драбинка УПЦ МП теж звільнила.

Читайте також:
Православна церква України молиться за загиблих воїнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна