Православна церква України молиться за загиблих воїнів

 

У середу, 19 грудня, в академічному храмі святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова Православної Церкви України була звершена молитва за українськими воїнами.

Про це повідомляє Український інститут національної пам’яті.

Декілька десятків киян прийшли віддати шану загиблим протягом грудня захисникам України.

Заупокійну літію відправив доцент кафедри богослів’я та філософії Київської православної богословської академії протоієрей Павло Мельник.

Після молитви були зачитані біограми вояків, які загинули у першій половині грудня 2018 року:

“Наша церква постійно молиться за перемогу українського війська над ворогами, за спокій душ тих, хто загинув в обороні України. На сьогоднішній літії ми окремо згадали п’ятьох новопреставлених героїв. Вже найближчої неділі ми знову молитовно згадаємо цих хлопців під час Божественної Літургії”, – пояснив протоієрей Павло Мельник.

По завершенню спільної молитви кияни пройшли до Стіни пам’яті, де запалили лампадки і поклали квіти в пам’ять про тих, хто загинув у боях з російськими окупантами.

Покладання квітів та заупокійна літія за загиблими героями проводитиметься в останні дні кожного місяця у Храмі святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова у столиці (вул. Трьохсвятительська, 6).

Фундатори ініціативи – співробітники УІНП дослідник місць пам’яті Павло Подобєд та ветеран російсько-української війни Роман Кулик.

Читайте також:
З початку російської агресії загинули 2914 військових, — Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна