Волкер зустрівся з Полтораком і Парубієм: більша частина заходів воєнного стану виконана

 

У вівторок, 18 грудня, спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер у Києві провів зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та міністром оборони Степаном Полтораком.

На зустрічі в Міноборони Волкер і Полторак обговорили питання регіональної безпеки та ситуацію в Азовському та Чорному морях і мілітаризацію Росією окупованих територій Донбасу й Криму. Глава МОУ розповів про “актуальні моменти поточного стану подій”, інформує прес-служба відомства.

Зокрема, Степан Полторак поінформував про заходи, які проводяться Збройними силами та усіма державними органами України на виконання Закону України “Про введення воєнного стану в Україні”. Він повідомив, що станом на 18 грудня більша частина запланованих заходів під час дії правового режиму воєнного стану в 10 областях України виконана. “До 26 грудня сплановано виконати усі заходи, що ефективно вплине на боєготовність та спроможності ЗС України”, – ідеться в повідомленні з Повітрофлотського.

Сторони також обговорили важливі напрямки двостороннього співробітництва між Україною та США.

Полторак висловив вдячність за стійку позицію США та власну позицію Курта Волкера щодо підтримки України, наголосив на необхідності продовження та посилення тиску на дії агресора.

“Міністр оборони України висловив сподівання щодо подальшої підтримки з боку США у звільненні українських військовослужбовців, які незаконно утримуються у російській в’язниці, а також у боротьбі за територіальну цілісність України”, – зазначили в МОУ.

Спецпредставник Волкер і посол США Марі Йованович, яка також брали участь у зустрічі, подякували спікерові Парубію “за його керівну роль у сприянні прийняттю законодавства про протимінну діяльність, від чого безпосередньо виграють українці завдяки координації зусиль з гуманітарного розмінування”.

“Прийняття закону про гуманітарне розмінування має сприяти розширенню міжнародної співпраці у вирішенні цієї критичної проблеми, яка стоїть перед східною Україною”, – прокоментував Волкер у “Твіттері”.

Читайте також:
Відключити SWIFT, закрити порти. Волкер заговорив про “ядерні”
санкції США проти РФ через Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна