Під Маріуполем загинув снайпер батальйону “Донбас” НГУ Денис Лошкарьов

 

У суботу, 15 грудня, від кулі снайпера під Маріуполем загинув снайпер-нацгвардієць Денис Лошкарьов, позивний “Мол”, мешканець Херсона.

Про це повідомляють у соцмережах земляки воїна, зокрема екс-комбат батальйону “Донбас” Семен Семенченко.

Денисові Олександровичу було 39 років (народився в Херсоні 9 березня 1979-го).

Командир 3-го відділення снайперського взводу батальйону спецпризначення (БСП) “Донбас”15-го окремого полку Національної гвардії, в/ч 3035.

Пройшов бої за Широкине. Із групою снайперів-розвідників виконував завдання у складі ССО із розвідки та контрснайперської боротьби по всій лінії фронту.

За фахом юрист, директор ТОВ “Юридичне агентство «Дерн, Лошкарьов та партнери»”.

Лошкарьов займався активною громадською та політичною діяльністю, був членом партії “Батьківщина”. На виборах у 2012 році був членом окружної виборчої комісії від Об’єднаної опозиції.

Активний учасник Революції Гідності, колишній лідер херсонської “Самооборони”. Учасник захисту Херсонської ОДА в березні 2014 року.

Голова ГО “Українська військова організація Херсонщини”. Входив також до громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону “Добровільна народна дружина Самооборони Херсонської області”.

Був головою апеляційного комітету Херсонської обласної федерації футболу.

Мол записався добровольцем у загін тероборони при Херсонському військкоматі. Після отримання повістки в лютому 2015-го підписав контракт із Нацгвардією до закінчення особливого періоду.

Залишилися дружина Ганна і троє дітей — два сини (Максим, Роман) і донька Олеся.

“Для міста Херсона Лошкарьов є одним із символів херсонського Майдану та увійде до історії як один із найвідоміших наших земляків. Денис загинув як воїн, як багато інших наших героїв, – зі зброєю у руках. Загинув в бою з російськими окупантами, боронячи Україну”, – написав у “Фейсбуці” історик і громадський активіст Павло Подобєд, начальник відділу обліку та збереження місць пам’яті Українського інституту національної пам’яті.

За даними прес-центру ООС, станом на 18:00 15 грудня один військовослужбовець загинув від кулі ворожого снайпера, ще один дістав поранення.

У зведенні прес-центру повідомили про обстріли зі стрілецької зброї позицій ОС біля Станиці Луганської, а також Водяного та Чермалика на Маріупольському напрямку.

За даними “Новинарні“, Денис Лошкарьов – п’ята бойова втрата Об’єднаних сил у грудні. Також це перший загиблий боєць не зі складу Збройних сил України за останні кілька місяців.

4 грудня від кулі снайпера поблизу селища Новозванівка на Попаснянському напрямку (Луганщина) загинув старший солдат Богдан Хлівний із 14 омбр.

7 грудня на Маріупольському напрямку поліг Олександр Коломієць із 128 огшбр.

13 грудня на Донеччині полягли Віктор Куроп’ятник і Владислав Простяков із 79 одшбр.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна