Втручання Росії у вибори США: екс-юриста Трампа ув’язнили на три роки

 

Суд виніс вирок колишньому особистому юристу президента США Дональда Трампа Майклу Коену, він отримав три роки ув’язнення.

Про це повідомляє ВВС.

Це перший член команди Трампа, якого відправили до в’язниці у справі про втручання Росії у вибори 2016 року.

Сам Коен визнав себе винним у численних злочинах, пов’язаних з фінансуванням виборчої кампанії Трампа, ухиленням від сплати податків та обманом Конгресу.

Як відомо, у 2016 році розвідка США з’ясувала, що під час президентських виборів у США Росія намагалася вплинути на результати голосування на користь Дональда Трампа.

Москва усі звинувачення у втручанні заперечує. Президент Росії Володимир Путін назвав їх вигаданими.

Розслідування, яке очолює спецпрокурор Роберт Мюллер, намагається визначити, хто був залучений до операції.

Мюллер і його команда встановили, що люди з найближчого оточення Трампа спілкувалися з російськими чиновниками і бізнесменами, а також, що інформацію про деякі контакти приховували.

Звинувачення вже висунули екс-начальнику штаба Трампа Полу Манафорту, екс-радникам Ріку Гейтсу і Джорджу Пападопулосу, а також колишньому раднику з національної безпеки Майклу Флінну.

Читайте також:
Втручання Росії у вибори в США: Манафорт визнав провину і погодився співпрацювати зі слідством

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.