У РФ після масових отруєнь заборонили продаж настойки глоду за низькими цінами

 

У Росії після масових отруєнь заборонили продаж нехарчової спиртовмісної продукції за нижчою ціною, ніж мінімальна, що встановлена для алкогольної продукції.

Про це на нараді в Москві заявив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає УНІАН.

“Документ, який я підписав, стосується будь-якого роду спиртовмісної нехарчової продукції. Ми пам’ятаємо, скільки з цим було проблем пов’язано, скільки отруєнь. Так ось, я підписав постанову уряду, якою встановлено заборону на продаж такої спиртовмісної нехарчової продукції за ціною нижче за встановлену для відповідної алкогольної продукції. Що тим самим вибиває економічну обгрунтованість такого роду торгівлі або діяльності”, — сказав Медведєв.

За його словами, також “під заборону потрапляє продаж відповідної спиртовмісної нехарчової продукції в організаціях громадського харчування”.

“Тобто, вона не може продаватися як харчова продукція. Сподіваюся, це допоможе також знизити число отруєнь подібного роду спиртовмісними рідинами”,  — уточнив прем’єр-міністр Росії.

У РФ регулярно відбуваються отруєння з летальним результатом після вживання різних рідин, що містять алкоголь. Найвідоміший і найчастіше вживаний продукт  — “Боярышник” (настойка глоду).

Як повідомляла “Новинарня“, у російському Іркутську суд оштрафував на 250 тис. рублів чоловіка, який організував незаконне виробництво автомобільної склоомиваючої рідини з використанням метанолу. Проданий з його підприємства метанол також був використаний для виробництва “Бояришника”, від отруєння яким у 2016 році загинули 76 осіб.

Читайте також:
У Києві накрили підпільні алкоцехи із 3 тоннами російського “Бояришніка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна