В Іркутську – півсотні смертей через розпиття концентрату для ванн “Боярышник”

 

Кількість загиблих від отруєння парфумерною настоянкою глоду в Іркутську (Росія) зросла до 48 осіб, повідомляє агенція РІА “Новости” з посиланням на прокурора Ленінського району міста Станіслава Зубовського.

“Лікарям не вдається змінити ситуацію зі станом отруєних спиртовмісною рідиною “Боярышник”, – зазначив Зубовський.

За його словами, всі потерпілі пили “концентрат для прийняття ванн”, який містить алкоголь і в місцевих магазинах коштує близько 40 рублів.
При цьому на етикетці міститься заборона приймати засіб всередину.

За даними представника прокуратури, кілька тіл загиблих від “Боярышника” були виявлені в колекторах. Ще четверо мертвих були знайдені в квартирах під час побудинкового обходу.

В цілому, число постраждалих від метанолу, що міститься в сурогатному продукті, в Іркутську досягло 57 осіб.

У місті виявили більше ста точок продажу сурогатного “Боярышника”, у складі якого експерти МОЗ виявили метанол та антифриз. Із незаконного обігу вилучено понад 2 тис. пляшечок засобу.

Влада ввела в місті режим надзвичайної ситуації. Торгівля спиртовмісною продукцією, призначеною для побутових і гігієнічних цілей, заборонена.

Виявилося, що нелегальний цех з виробництва спиртовмісних рідин та алкоголю розміщувався в садівничому об’єднанні Іркутська на Ключовій вулиці. Як передає “Інтерфакс”, під час обшуку там виявили 47 пластикових каністр зі спиртовмісноб рідиною “Боярышник”. Експертиза встановила, що рідина містила метиловий спирт.
Крім цього, в цеху було виявлена сурогатна горілка марок “Царская охота”, “Финляндия ссеребристая” тощо. Затримано двох приватних підприємців, яким належить цех, а також п’ять осіб, що мають відношення до роздрібної торгівлі “Боярышником”.

Нагадаємо, у вересні-жовтні масове отруєння сурогатною горілкою з метилового спирту відбулося в Україні, кількість жертв підробного алкоголю сягнуло понад 50.

Читайте також:
“Алко-мор”: число жертв отруєння сурогатом зросло.
Зловмисник відправляв пійло у 5 регіонів

У справі смертельного алкосурогату з’явився російський слід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна