Навесні Григорій Суркіс втратить посади у керівництві УЄФА

 

Віце-президент УЄФА, член виконкому Європейського футбольного союзу, український підприємець Григорій Суркіс не візьме участь у нових виборах до керівних органів цієї організації, які пройдуть у лютому 2019 року.

У п’ятницю, 7 грудня, закінчився термін подачі заявок на вибори у виконком УЄФА. Суркіс-старший не подав заявку від Федерації футболу України на участь у виборах до виконкому УЄФА, оскільки не має чинної посади у Федерації футболу України.

Водночас відомо, що після обрання Александра Чеферіна президентом УЄФА були прийняті зміни щодо виборів в УЄФА.
За новими правилами, у виконком УЄФА можуть балотуватися лише президент національної футбольної федерації, віце-президенти чи генеральний секретар організації. Тоді як останні шість років Григорій Суркіс не займав жодної діючої посади у ФФУ, нагадує “Українська правда”.

Окрім того, в УЄФА також ввели віковий ценз. До виконкому чи на керівні посади не може бути обрана людина, чий вік перевищив 70 років.

Також члени виконкому УЄФА та президент цієї організації можуть перебувати на посаді не більше, ніж три терміни поспіль – у сумі 12 років. Тоді як екс-президент “Динамо”, колишній глава ФФУ Григорій Суркіс останні 14 років входив до виконкому УЄФА.

Від України до виконкому УЄФА буде балотуватися президент ФФУ Андрій Павелко, чия кандидатура була затверджена виконкомом у березні 2018 року.
Вважається, що Павелко – хоча й обирався до ФФУ за сприяння “динамівця” Суркіса, став союзником президента “Шахтаря” Ріната Ахметова. Павелко усунув із керівних органів ФФУ багатьох “людей Суркіса”. Між ними триває конфронтація.

Вибори президента УЄФА та членів виконкому УЄФА відбудуться 7 лютого 2019 року.

Читайте також:
Націоналізований “Приватбанк” врегулював суперечку із Суркісами
щодо повернення їм 1 млрд. грн., – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна