З початку доби на Донбасі загинув воїн ЗСУ, також є поранений

оновлено

З опівночі 4 грудня, станом на 12-ту годину, в районі операції Об’єднаних сил зафіксовано чотири порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ, один військовий загинув.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час денного брифінгу.

“З 09.00 ворог вів обстріл зі стрілецької зброї поблизу Новозванівки на Луганському напрямку. Окрім цього, з 09.30 розпочалися ворожі обстріли на Донецькому напрямку. Окупанти випустили по декілька мін з мінометів калібру 82 мм в районі Водяного та Широкиного”, – сказав представник МОУ.

Також, за його словами, поблизу Водяного ворог вів вогонь з озброєння БМП та стрілецької зброї.

“Із сумом повідомляємо, що від початку цієї доби російська збройна агресія забрала життя ще одного українського героя, 1993 року народження. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам, з якими він пліч-о-пліч обороняв нашу країну від російської окупації.
Окрім цього, внаслідок бойових дій отримав поранення один український військовий. Його евакуйовано до військового медичного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний”, – сказав Гуцуляк.

ОНОВЛЕНО. Як розповів на брифінгу речник прес-центру ООС Олексій Жуганов, український воїн загинув у Приазов’ї.

“Відзначається збільшення напруги поблизу Чермалика, Гнутового та Водяного, що на Маріупольському напрямку. Тут загарбники для вогневого впливу по наших позиціях, окрім стрілецької зброї, застосували великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. Об’єднані сили адекватно відповідали на вогонь противника… У ході бойових дій зазнав поранення один військовослужбовець Збройних сил України”, – сказав представник штабу.

Як повідомляла “Новинарня“, за минулу добу в зоні проведення операції Об’єднаних сил було поранено двох українських військовослужбовців, бойовики загалом здійснили 14 обстрілів.

Читайте також:
Загиблі українські герої листопада: ФОТО, ІСТОРІЇ ЖИТТЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна