Януковича можуть вивезти із Росії в Ізраїль, — адвокат

 

Екс-президента України Віктора Януковича можуть вивезти з Росії у Ізраїль на лікування.

Про це повідомив його адвокат Олександр Горошинський на своїй сторінці у Facebook.

За словами юриста,  у вівторок, 4 грудня, він зустрівся в Москві з хірургом Еялем Аттіасом, який приїхав в Москву для огляду екс-президента України. Горошинський додав, що Аттіас визнав ситуацію “дуже серйозною” і заявив про необхідність додаткового обстеження, яке лікар хотів би провести в Ізраїлі і обговорить це з Януковичем.

Таким чином, як стверджує Горошинський, Янукович не зможе брати участь в черговому засіданні українського суду у справі про держзраду навіть по відеозв’язку.

“Закон забороняє участь в судових засіданнях особам, які страждають тяжким захворюванням. Завтра я надам всі необхідні медичні документи”, — наголосив адвокат.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно адвокат Горошинський повідомив, що 17 листопада бачився з підзахисним у Росії і з’ясував, що Янукович через травму хребта не може “самостійно пересуватися і навіть вставати з ліжка”.

Нагадаємо, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.5 ст.27 ч.3 ст.110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч.5 ст.27 ч.3 ст.437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Стадію дебатів у судовому розгляді завершено.

Екс-президент просив суд забезпечити його участь у судових дебатах шляхом відеоконференцзв’язку і з адвокатом, для реєстрації якого в якості іноземного адвоката в Росії потрібен один місяць.

Читайте також:
“Замість довідки про нежить зламали хребет”.
Як соцмережі відреагували на травму Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна