“Замість довідки про нежить зламали хребет”. Як соцмережі відреагували на травму Януковича

 

Українські соцмережі жваво відреагували на звістку з Москви про те, що екс-президент-втікач Віктор Янукович після гри в теніс нібито був госпіталізований “у знерухомленому стані” з травмами хребта й коліна.

Одні коментатори з цього приводу кепкують, інші – припускають, що хвороби “легітимного” – вигадані, і ця операція – інформаційна, аби ще затягнути судовий процес у справі про державну зраду в Києві, де Янукович мав би виступити в режимі відеоконференції з останнім словом.

Новинарня” зібрала деякі дописи в соцмережах на цю тему.

Зокрема, журналістка Ірина Ромалійська зазначає, що так звана “травма” Януковича сталася в переддень 19 листопада – важливої дати в суді у справі про держзраді екс-президента.

“На 10-ту ранку призначено “останнє слово” обвинуваченого. Це його право, а не обов’язок.
До останнього інтрига полягала ось у чому. Сам Янукович передавав через адвокатів, що хоче виступити, але тільки за умови, що суд задіє єдину передбачену законом процедуру – міжнародно-правової допомоги (відеозв’язок, але з дотриманням юридичних і бюрократичних важливих норм). Суд же відмовлявся йти за такою процедурою, а замість неї пропонував Януковичу просто вийти на зв’язок по скайпу/ месенджеру тощо”, – пише Ромалійська.

Утім, як варіант, суддя Владислав Дев’ятко вже міг би піти в нарадчу кімнату для винесення вироку, а не переносити засідання ще раз.


Російські боти і прибічники “двічі несудимого” теж підтягнулися:

Читайте також:
Суддя просить адвоката Януковича зупинитися, бо не можна “виступати вічно”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна