На Прикарпатті “Святі Миколаї” не поділили святкову резиденцію

 

Розважальний комплекс “Маєток Святого Миколая” в Косівському районі Івано-Франківської області опечатала поліція.

Про це 30 листопада повідомила у “Фейсбуці” працівниця одного з національних парків Ірина Бурлаченко.

“Вночі компашка на чолі з головою Пістинської сільради захопили одне з приміщень Косівського ПОНДВ (природоохоронне науково-дослідне відділення
“Н”) – будиночок, в якому Святий Миколай зустрічає діток. Рейдери змінили замок на дверях”, – написала Бурлаченко.

Надалі працівники парку опечатали вхідні двері та викликали поліцію, яка брала пояснення про подію.

“Як же комусь хочеться заволодіти розкрученим брендом, який створив НПП (національний природний парк – “Н”) “Гуцульщина”, – додала жінка.

Раніше на території розважального комплексу “Маєток Святого Миколая” стався конфлікт двох “Святих Миколаїв”, передає місцеве видання “Версії”.

Як розповів в. о. директора Національного природного парку “Гуцульщина” Юрій Стефурак, на території комплексу з’явився Віталій Ходан, який до лютого 2018 року зображав Святого Миколая. Тоді ж у садибі приймав гостей місцевий священик Василь Павлюк – начальник рекреаційно-виховного відділу комплексу “Маєток Святого Миколая”, який також протягом останнього року виконував роль Святого Миколая. Між ними стався конфлікт.

Керівник НПП Стефурак заявив також про спробу рейдерського захоплення будівель та землі комплексу Пістинською сільрадою. В. о. директора парку стверджує, що сільська рада хоче отримати контроль над об’єктом.

Своїм рішенням сільрада заборонила господарську діяльність НПП “Гуцульщина” на землях, що перебувають у її комунальній власності, утворила в своєму лісгоспі підрозділ рекреації, призначила його керівником Івана Гродюка і доручила йому взяти під контроль “Маєток Святого Миколая”.

“Резиденція Святого Миколая” була створена в 2003 році і входила в структуру парку. У 2007 році Кабінет Міністрів України затвердив Державну програму збереження, відродження і розвитку народних художніх промислів на період до 2010 року, у якій було передбачено створення “Маєтку Святого Миколая”.

Читайте також:
Танковий Миколай.
Замкомбата батальйону “Звіробій” возить подарунки дітям загиблих побратимів

 

В связи с ликвидацией склада полная распродажа! Ботинки ECCO – 75%
Ботинки ЕССО со скидкой 73%! Мизерная цена!

iPhone 7 за “копейки”. Осталось 7 штук
Распродажа остатков со склада!

2 відповіді до “Свята не буде? На Косівщині поліція опечатала “Маєток Святого Миколая” (фото)”

Гуцул
01/12/2018 о 18:11
Рагулі Рагульими

Відповіcти
Роман Богданович
01/12/2018 о 13:14
Відгукуються чи вибачте , відригуються часи минулих одіозних персон таких як Михайла Данилюка- (Гоши), втікача- Руслана Присяжного одіозного голови Косівської райради і от воскресли їхні убогі імбіцили – І. Гродюк та Т. Бесюк. Це особи, які під час своєї каденції в райраді займалися інтригами, розповсюдженням різноманітної дезінформацією та дрібними крадіжками з державного бюджету, «дякуючи» цим покидькам Косівський район перебував в напруженому стані і рахувався одним із найдепресивніших в країні. Чого коштувало тільки, щоб прийти до місцевої влади , обманним шляхом усунуто молоде керівництво «Пори» та «Батьківщини», що боролося з аферистами Присяжним і Данилюком…
Пізніше ці одіозні аферисти скомпрометували себе і район в цілому , розпочавши боротьбу за лакомий лісовий фонд, що перейшов під охорону Національного парку «Гуцульщина». Проводили дискредитаційну роботу що до усунення керівництва парку, щоб безпосередньо дерибанити землі району.
Ось тепер ці осколки минулого , рвуться захопити те, що по-праву належить місцевій громаді.
Надіюся що правоохоронні органи дадуть правомірну оцінку незаконним діям Гродюка та Бейсюка і невдовзі Маєток СВ. Микола я відновить свою роботу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна