Головою Спілки письменників переобраний Михайло Сидоржевський

 

На Х з’їзді письменників, що відбувся у Києві в четвер, 29 листопада, головою Національної спілки письменників України був повторно обраний Михайло Сидоржевський.

“Дякую всім делегатам Х-го з’їзду письменників, хто проголосував за мене. Ваша підтримка для мене є надзвичайно важливою”, – написав він у “Фейсбуці“.

За продовження терміну повноважень чинного голови НСПУ проголосували 219 із 349 делегатів з’їзду, передає “Укрінформ”.

Напередодні зібрання точилася боротьба за усунення Сидоржевського, яку очолював Володимир Даниленко.

Загалом на посаду керівника Спілки пропонувалося п’ять кандидатур: крім Сидоржевського ще Михайло Слабошпицький, Анатолій Гай, Володимир Даниленко, Олексій Кононенко.
Проте після кількагодинних дебатів було ухвалено рішення про переобрання чинного голови НСПУ.

При цьому, з огляду на те, що на початку з’їзду частина делегатів не погодилася із запропонованими списками лічильної комісії, секретаріату та президії, довелося переголосовувати кандидатури поіменно, шляхом піднімання мандатів.

“Працівники охорони не допустили силового протистояння”, – зазначає “Укрінформ”.

Із 402 письменників, які мали мандат делегатів, зареєструвалися на з’їзді 349, тож його визнано правомірним, адже кількість делегатів перевищила 1/5 від загальної кількості членів НСПУ.

На форумі було представлено звіт керівництва Спілки про роботу організації з моменту попереднього з’їзду, що відбувся у 2014 році.

Читайте також:
Помер письменник і кіносценарист Богдан Жолдак

5 книжок про війну: історії ветеранів, нотатник мобілізованого,
будні піхоти, позивний “Бандерас”, дикуни проти укрів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.