Росія заблокувала порти Маріуполь і Бердянськ, – Омелян

 

Станом на вечір 28 листопада українські морські порти Маріуполь і Бердянськ були фактично заблоковані Росією для заходу і виходу суден.
Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“За оперативною інформацією, в очікуванні на вхід в Азовське море перебувають 18 суден: чотири прямують до порту Бердянськ, 14 – до порту Маріуполь. На вихід з Азовського до Чорного морів також стоїть черга: з порту Бердянська не можуть вийти три судна, з порту Маріуполя – шість. Ще вісім суден стоять біля причалів в портах, – повідомив міністр у “Фейсбуці”.

За його даними, рух здійснюється лише в напрямку російських портів на Азові.

“Себто, Росія заблокувала українські порти на Азовському морі. Дії російської сторони свідчать про цілеспрямовану ескалацію ситуації в Азовському морі і дестабілізацію регіону. Мета очевидна – блокування роботи українських портів в акваторії Азовського моря і поступове витіснення України з наших законних територій, що закріплені нормами міжнародного права”, – додав Омелян.

Читайте також:
Воєнний стан: Омелян у камуфляжі вводить особливий режим залізниці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна