Воєнний стан: Омелян у камуфляжі вводить особливий режим залізниці

 

У зв’язку із введенням із 28 листопада воєнного стану в десяти областях центральна влада запроваджує додаткові заходи із забезпечення охорони і оборони об’єктів інфраструктури.
Як передає “Новинарня“, про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у вівторок, 27 листопада, на розширеній нараді з керівниками підприємств, установ та організацій, що перебувають у сфері управління МІ.

У нараді взяли участь очільники “Укрзалізниці”, “Укравтодору”, Адміністрації морських портів України, Державіаслужби, “Украероруху”, керівники морських портів, представники структурних підрозділів Міністерства інфраструктури.

Володимир Омелян під час кабінетної наради був вбраний у камуфляж ЗСУ.

“Я даю окреме доручення посилити охорону і оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об’єктів інфраструктури”, – цитує міністра прес-служба МІ.

“Також ми вводимо особливий режим роботи залізничного транспорту. Він передбачає забезпечення пропускної спроможності залізничної мережі та відповідного рухомого складу для потреб оборони в основних напрямках, визначених Генеральним штабом Збройних сил України. Також пріоритетність при призначенні поїздів буде визначатися необхідністю здійснення перевезень в умовах воєнного періоду, за рішеннями військового командування”, – заявив Омелян.

Міністр доручив державному секретарю МІ Андрію Галущаку створити оперативний штаб для взаємодії з військовим командуванням та військовими адміністраціями щодо забезпечення додержання правового режиму воєнного стану.

Координацію всередині Міністерства інфраструктури та з підприємствами, установами і організаціями, що перебувають у сфері управління МІ, покладено на заступника міністра Юрія Лавренюка.

“Ми працюємо в штатному режимі. Ніякої паніки немає. Всі дії виважені і скоординовані. Готовність до захисту об’єктів інфраструктури та оборони держави найвища. В ситуації, яка склалася, для нас немає нічого нового – кожне друге покоління українців боронить свою землю від північних сусідів. Тож спокійно працюємо, але перебуваючи у найвищій ступені готовності”, – наголосив Володимир Омелян.

“Ми плануємо за швейцарським зразком запровадити активну участь співробітників сфери транспорту у територіальній обороні. В кожного напоготові повинен бути «тривожний рюкзак» з триденним запасом всього найнеобхіднішого та чітке розуміння його дій у разі атаки ворога”, – додав міністр.

Зазначається, що керівництво Міністерства інфраструктури планує провести найближчим часом польові військові навчання та “поширити цю практику серед усіх співробітників”.

Читайте також:
Що забороняє Закон “Про правовий режим воєнного стану”. ПОВНИЙ ТЕКСТ

Воєнний стан: як він вплине на Україну
та чи є його запровадження оголошенням війни

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна