Правоохоронці затримали киянина, причетного до спроби підпалу Андріївської церкви

 

Правоохоронці викрили зловмисника, причетного до спроби підпалити Андріївську церкву.

Про це повідомила у вівторок, 27 листопада, прес-служба прокуратури Києва.

“На цей час особу одного з правопорушників встановлено. Ним виявився 32-річний мешканець столиці”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Зазначають, що 27 листопада 2018 року за погодження з місцевою прокуратурою слідчі поліції оголосили йому про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 194 КК України (замах на умисне знищення або пошкодження майна).

Як повідомили “Українській правді” в прокуратурі, за матеріалами слідства, саме цей чоловік застосував газовий балончик проти охоронця Андріївської церкви.

“Чоловік, який охороняв будівлю, його упізнав”, – додав співрозмовник видання.

Своєю чергою поліція Києва повідомляє, що в помешканні затриманого працівники поліції провели обшук, під час якого вилучили планшети, мобільні телефони, рюкзаки, горючі рідини, клейку стрічку та одяг.

“Працівники поліції переглянули відео з камер спостереження, провели комплекс оперативно-розшукових заходів та встановили, що до правопорушення причетний 32-річний місцевий мешканець, який раніше проблем із законом не мав. Сьогодні чоловіку оголосили про підозру та найближчим часом суд обере йому міру запобіжного заходу”, – розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Зараз працівники поліції спілкуються із затриманим для встановлення мотивів правопорушення та співучасників злочину.

За вчинене правопорушення передбачено від 3 до 10 років позбавлення волі.

Читайте також:
Парламент передав Андріївську церкву в постійне користування Вселенському патріархату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна