Протести у Франції нагадують сцени військових дій, — Макрон

 

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що протести у Франції нагадали йому кадри з місця військових дій.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ніхто не повинен применшувати той шок, що відчували люди як у Франції, так і за кордоном, коли бачили в ЗМІ те, що було схоже на сцени під час військових дій”, — сказав французький лідер на засідані кабінету міністрів.

Макрон також негативно оцінив позицію політиків, які захищали учасників демонстрацій.

Як відомо, рух “жовтих жилетів” — це стихійний рух, що виник у соцмережах. Розпізнають один одного учасники протесту по жовтому аварійному жилету.

Вони протестують проти підвищення цін на паливо, екологічного податку, а також проти “несправедливої політики уряду”, що підриває купівельну спроможність населення.

Упродовж 2018 року ціни на бензин зросли у Франції на 10-15%, а найпопулярніше в країні дизельне паливо подорожчало на 24%. Зараз вартість літра пального часто перевищує 1,6 – 1,7 євро.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно правоохоронні органи Франції затримали шістьох осіб, які планували напад на президента Еммануеля Макрона.

Читайте також:
Порошенко обговорив з Макроном безпекову ситуацію на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна