Порошенко обговорив з Макроном безпекову ситуацію на Донбасі

 

Петро Порошенко провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном у рамках робочого візиту до Брюсселя для участі у заходах Саміту НАТО.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Президенти обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та узгодили подальші кроки для забезпечення виконання Мінських домовленостей і запровадження миротворчої місії ООН. Визнали за необхідне активізувати переговорний процес у Нормандському форматі.

Порошенко наголосив на важливості консолідації міжнародних зусиль для посилення тиску на Росію для невідкладного звільнення всіх українських політв’язнів, в тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенка та Володимира Балуха.

Президент подякував за рішення Євросоюзу продовжити економічні санкції проти РФ до 31 січня 2019 року.

Глава держави також підтвердив запрошення президенту Франції відвідати Україну з візитом, що мало б особливе значення у світлі відзначення Року французької мови в Україні, який стартує 3 вересня 2018 року.

Читайте також:
Порошенко зустрівся з Трампом. Той пригрозив вивести США з НАТО, – ЗМІ

Макрон відвідає фінал ЧС-2018 у Москві й зустрінеться з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна