Порошенко зустрівся з Трампом. Той пригрозив вивести США з НАТО, – ЗМІ

 

Президентом США Дональд Трамп у рамках саміту НАТО в Брюсселі провів двосторонню зустріч із президентом України Петром Порошенком – при тому що низку інших зустрічей на полях саміту глава Білого дому скасував.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

“Зустріч тривала близько 20 хвилин. Обговорили широкий спектр питань, включаючи “Північний потік-2″ та подальшу співпрацю в оборонній сфері”, – розповіло виданню джерело в АП.

Інший співрозмовник зауважив, що через зміщення порядку денного переговори відбувалися без запрошення преси.

Планувалося, що Трамп проведе низку зустрічей, а саме – з лідерами України, Грузії, Румунії та Азербайджану.
Про скасування всіх призначених зустрічей повідомляв румунський телеканал Romania TV.

На онлайн-ресурсах Петра Порошенка і Банкової станом на 12:45 немає повідомлень про окремі переговори з Трампом.

ОНОВЛЕНО:
Петро Порошенко підтвердив факт зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.
“Ми дуже ретельно обговорили наступну зустріч президента Трампа з Володимиром Путіним у Гельсінки. Було ретельно обговорено питання «Північного потоку-2», я дуже детально підготував президента Трампа”, – повідомив президент України під час брифінгу для журналістів після завершення саміту НАТО в Брюсселі.
За словами Порошенка, він також обговорив із Трампом процес реформ в Україні. “Було наголошено на досягненнях у просуванні реформ”, – зазначив глава держави.

“Європравда” зазначає, що в четвер на саміті НАТО був зруйнований графік зустрічей через демарш президента США. Дональд Трамп екстрено зібрав лідерів країн-членів НАТО та пригрозив можливим виходом Штатів з Альянсу.

Пов’язану з цим інформацію з посиланням на свої джерела передає також німецька агенція DPA. За її даними, американський президент пригрозив виходом США з НАТО, якщо держави-члени не виконають його вимог з підвищення видатків на оборону.

Дипломати стверджують, що Трамп пригрозив союзникам “одностороннім кроком США”, якщо вони “негайно” не витрачатимуть на оборону 2% від ВВП.

Читайте також:
Саміт НАТО офіційно підтвердив євроатлантичні прагнення України


Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна