Путін може радіти: боротьба з “баригою” в Україні затьмарила собою війну, – Бабченко

 

Аркадій Бабченко
російський опозиційний журналіст, військовий кореспондент, мешканець Києва

(FB)

Ну, те, що в головах у росіян повний капець і абсолютна каша, давно вже не новина. Набагато гірше, що така ж каша і хаос утворюються в головах і значної кількості українців.

Про те, що відкритий напад російської армії із застосуванням авіації і флоту на Україну в її водах це, виявляється, провокація Порошенка з метою скасування виборів і захоплення влади, зараз в обидва вуха просто гігантським потоком несеться як із російського зомбоящика, так і з українського “Фейсбука”.

Одні й ті самі аргументи. Одними й тими ж словами. Ось це дійсно погано.

Боротьба з “баригою” остаточно затьмарила собою війну. Боротьба з власною владою затьмарила боротьбу з агресором.

Це саме те, що я мав на увазі, коли говорив про вікно Овертона. Ну, “газовий геноцид власного народу” вже був? Був. Що ще можна чекати від такої влади? Тільки послати на смерть своїх моряків, щоб їх там убили, щоб на цьому тлі ввести воєнний стан. Все, ця конструкція цілком собі уживається вже в голові.

Пару років тому ще було б неможливо. Тепер стало можливо.

Це саме те, про що я говорив, коли писав про боротьбу з державністю. “Хтось повинен прийти і врятувати нас від цієї нікчемної влади. Ну і газ по дві гривні заодно зробити”.

Путін може пам’ятник ставити всім, хто роками вливав про липецьку фабрику, про бізнес на крові та інше.

Читайте також:
Без перемоги над Путіним не буде не лише демократії, а й України,
– В’ятрович

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна