У бою на Донеччині загинув солдат Сергій Гаркуша із 28 омбр

 

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув унаслідок бойових дій у суботу, 24 листопада. Це Сергій Гаркуша – солдат, навідник кулеметного взводу 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ (одеської).

28-річний воїн загинув під час бойового чергування на ВОПі в районі міста Красногорівка на Донеччині – дістав смертельне осколкове поранення у живіт від пострілу з гранатомета СПГ-9.
Про це повідомив Черкаський обласний військкомат.

“На Донецькому напрямку інтенсивність використання ворогом великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї була досить високою. Зосереджений вогонь окупанти відкривали у районі Красногорівки. Об’єднані сили рішуче діяли на подавлення вогневих засобів противника. У ході бойових дій смертельного поранення зазнав один військовослужбовець Збройних сил України”, – розповів на денному брифінгу представник прес-центру ООС Олексій Жуганов.

Гаркуша Сергій Вікторович народився 11 вересня 1990 року в селі Валява Городищенського району Черкаської області.

Працював будівельником у Києві та на цегельному заводі ПП “Агросвіт Валява”.

На військову службу за контрактом прийшов у вересні 2016 року.

“У цьому році контракт закінчився, але він продовжив його, хотів ще рік послужити разом зі своїм другом Олегом”, – розповіла сільська голова Валяви Людмила Лищенко “Україні молодій”.

За її словами, Сергій Гаркуша був хорошою людиною, привітним, завжди готовим прийти на допомогу.

Залишилися мати, вітчим, молодший брат-школяр і наречена.

За попередньою інформацією місцевих ЗМІ, прощатимуться з героєм у вівторок, у рідному селі.

За даними “Новинарні“, бойові втрати ЗСУ в листопаді становлять уже вісім осіб загиблими.
1 листопада біля Зайцевого внаслідок обстрілу загинув старший солдат Ігор Гончаренко із 72 омбр.
4 листопада під Золотим від кулі снайпера поліг Максим Пасичнюк із 14 омбр.
9 листопада в бою під Кримським на Луганщині отримали смертельні поранення солдати 10 огшбр Іван Воробей та Євген Летюка.
10 листопада під Луганським підірвалися на фугасі Юрій Олійник (72 омбр) та розвідник, інструктор снайперів Роман Селіхов (169 НЦ).
У ніч на 17 листопада внаслідок влучання міни в бліндаж у районі сіл Жолобок-Кримське на Луганщині поліг Віталій Онофрейчук із 10 огшбр.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна