На Донбасі загинув буковинець Віталій Онофрейчук із 10 огшбр

додано фото, уточнено

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув у ніч на 17 листопада. Це Віталій Онофрейчук із Буковини, військовослужбовець 10-ї огремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

Особу загиблого назвав сайт Чернівецької ОДА.

“Від імені обласної державної адміністрації та від себе особисто висловлюю щирі слова співчуття рідним та близьким уродженця міста Чернівці Віталія Онуфрейчука, 1981 року народження, котрий загинув 17 листопада у зоні проведення Операції об’єднаних сил.
Нехай Господь дасть сили перенести непоправну втрату усім, хто знав Віталія Онуфрейчука”, – ідеться в заяві голови ОДА Олександра Фищука.

“Пряме попадання міни у бліндаж…” – написала в соцмережі волонтерка Галина Абрам’юк.

Віталій Георгійович Онофрейчук народився 22 квітня 1981 року, з Чернівців.

Спершу в обласній адміністрації помилково назвали місцем служби Віталія 128-му бригаду та прізвище з помилкою (“Онуфрейчук”).

За даними з соцмереж, Віталій Онофрейчук служив у 109-му батальйоні 10 огшбр.

Відповідно до звіту прес-центру ООС, від початку доби 17 листопада, станом на 7:00, ворог із мінометів обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу смт Новотошківське та села Жолобок (Попаснянський район Луганської області), а біля села Гнутове на Донеччині – з гранатометів, ВКК та стрілецької зброї. Під час бойових дій уночі загинув один військовий ЗС України.

ОНОВЛЕНО. На денному брифінгу 18 листопада речник прес-центру ООС Олексій Жуганов підтвердив, що воїн загинув під час нічного бою на Луганському напрямку.

Як відомо, 10-та бригада тримає оборону на лінії Новотошківське-Жолобок-Кримське (Новоайдарський район).

За даними “Новинарні“, бойові втрати ЗСУ в листопаді становлять уже сім осіб загиблими.
1 листопада біля Зайцевого внаслідок обстрілу загинув старший солдат Ігор Гончаренко із 72 омбр.
4 листопада під Золотим від кулі снайпера поліг Максим Пасичнюк із 14 омбр.
9 листопада в бою під Кримським на Луганщині отримали смертельні поранення солдати 10 огшбр Іван Воробей та Євген Летюка.
10 листопада під Луганським підірвалися на фугасі Юрій Олійник (72 омбр) та розвідник, інструктор снайперів Роман Селіхов (169 НЦ).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна