Мільярдер Браудер закликає позбавити Росію членства в Інтерполі

 

Відомий критик Кремля британський фінансист і мільярдер Вільям Браудер закликав уряд Канади ініціювати процедури щодо виключення Росії з Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол.

Про це він заявив в інтерв’ю радіостанції CBC.

“Я звернувся до канадського парламенту і уряду — Канада повинна зараз очолити призупинення членства Росії в Інтерполі, так само як Росію було усунено від участі в Олімпійських іграх, коли її спіймали на брехні“, — заявив Браудер.

За його словами, у статуті Інтерполу є правило, яке дозволяє організації припиняти членство країн, що зловживають системою. Для розгляду питання досить, щоб одна країна взяла на себе ініціативу в цьому питанні.

Браудер наголосив, що Росія використовувала членство в Інтерполі для переслідування сотень людей в усьому світі, включно з правозахисниками і юристами.

“Інтерпол — правоохоронний орган, він не призначений для переслідування політичних противників. Він не повинен бути рукою диктатури”, — зазначив британський фінансист.

Як відомо, Браудер є співзасновником і генеральним директором інвестиційного фонду Hermitage Capital Management, який у період з 1995 по 2006 роки був одним з найбільших фондів зарубіжних інвестицій, що діяли на російському фондовому ринку.

У 2005 році йому був заборонений в’їзд до Росії.

19 листопада стало відомо, що російське слідство вивчає версію про причетність Браудера до загибелі юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.

Браудер очолив кампанію з розслідування крадіжки податку на прибуток, сплаченого фондом в російський бюджет за підсумками 2006 року, і пошуку вбивць юриста фонду Сергія Магнітського, що виявив цю крадіжку.

Як повідомляла “Новинарня“, новим очільником Інтерполу на дворічний термін обрали Кім Чен Яна, який до того виконував обов’язки президента організації у зв’язку з арештом і відставкою Мен Хунвея.

Крім нього на посаду претендував представник Росії Олександр Прокопчук, який з 2016 року обіймав посаду віце-президента організації.

Читайте також:
Інтерпол очолив ставленик США. Росія програла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна