За держбюджет-2019 будуть голосувати в ніч на 23 листопада

 

Комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав проект держбюджету на 2019 рік.
Про це міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко написав у Facebook о 4:30 ранку в четвер, 22 листопада.

“Комітет ВРУ з питань бюджету підтримав проект змін в Бюджетний кодекс і проект Державного бюджету на 2019 рік. Ще одне не менш важливе рішення Комітету – схвалення кандидатури Оксани Маркарової на посаду міністра фінансів України”, – зазначив він.

Заступник голови фракції “Блок Петра Порошенка” Сергій Березенко заявив, що Верховна Рада може прийняти державний бюджет вже 22 листопада або в ніч на 23 листопада.

“…У четвер, в другій половині дня буде завершено період, відведений на розгляд відповідних поправок, і ми можемо перейти безпосередньо до голосування”,- зауважив політик напередодні в ефірі каналу “Прямий”.

“Якщо в цьому році ми приймемо бюджет в ніч з четверга 22 листопада на п’ятницю 23 листопада – це буде своєрідний рекорд”, – зазначив Березенко.

Кореспондент каналу в ранковому включенні з кулуарів ВР передав сенс розмов із депутатами: за оптимістичними припущеннями, держбюджет буде ухвалений о першій-другій годині ночі, або й о шостій ранку.

Державний бюджет 2019 року буде вкрай складним через те, що прийшов час виконувати зовнішні фінансові зобов’язання, які брали понад 10 років тому. Про це в ефірі “Прямого” сказав народний депутат від БПП Максим Курячий.

“Бюджет 2019 року буде вкрай складним, одним із найскладніших бюджетів за всю історію України. Чому? Бо на 2019 рік припадає пік виплат за зовнішніми міжнародними фінансовими зобов’язаннями, які були взяти 15 і 10 років тому. Брали Азаров, Тимошенко, вони про це вже не згадують, а віддавати зараз в 2019-му. Так от, в бюджеті на 2019 закладені 459 млрд. грн. на повернення цих зовнішніх зобов’язань. Де ці кошти? Куди вони ділися? А нам віддавати в 2019 році. Можна посипати голову попелом. Не будемо цього робити, країна має жити”, – сказав Курячий.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 жовтня Верховна Рада прийняла проект держбюджету-2019 в першому читанні.
14 листопада Кабмін затвердив поправки до проекту закону про державний бюджет України на 2019 для його розгляду Верховною Радою у другому читанні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.