Верховна Рада дозволила штрафувати водіїв на 51 тисячу гривень за їзду в нетверезому стані

 

Верховна Рада України посилила відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Згідно із статтею 286-1 законопроекту 7279-д, який був ухвалений на засіданні парламенту в четвер, 22 листопада, штрафи за нетверезе водіння суттєво зросли.

Зокрема, штраф за керування транспортом в стані сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції за кермом передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 тис. грн (1 тисяча неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до 34 тис. гривень (2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) з позбавленням прав на строк до 3 років.

Також в остаточній редакції законопроекту йдеться, що ті самі дії, вчинені повторно, — караються штрафом у 51 тис. грн. (3 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) з позбавленням права керування на строк від 2 до 3 років.

До слова, раніше нетверезе водіння каралося штрафом у 10,2 тис. грн і позбавленням прав на 1 рік.

Ті самі дії вчинені повторно у період 5 років каралися штрафом у 40,2 тис. грн і позбавленням прав на 10 років.

Читайте також:
У Києві набрала чинності заборона продавати алкоголь уночі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна