У Києві набрала чинності заборона продавати алкоголь уночі

 

У середу, 24 жовтня, набуло чинності рішення Київської міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв з 23:00 до 10:00.
Відповідний документ опублікувано в газеті Київради “Хрещатик”.

Перед цим, 27 вересня, міськрада повторно підтримала проект рішення, що передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 11-ї вечора до 10-ї ранку.

Документ передбачає заборону продажу з 23:00 до 10:00 вина, пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у МАФах і стаціонарних об’єктах торгівлі.

Правило не поширюватиметься на заклади ресторанного господарства – кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

За словами депутата Київради Владислава Михайленка, при порушенні продажу алкоголю міські інспектори складатимуть на місці протокол. Потім документ відправлятимуть у відповідні служби ліцензування, після опрацювання протоколу ухвалюється рішення – відкликання ліцензії на продаж спиртного або штраф.

Це вже не перша спроба київської влади запровадити обмеження на продаж алкоголю в нічний час.
Так, 22 вересня 2016 року КМР ухвалила рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв і пива у стаціонарних об’єктах торгівлі Києва з 23:00 до 10:00 ранку (крім ресторанів).
Однак у грудні 2016 року Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало таке рішення Київради незаконним і зобов’язало скасувати його протягом місяця.
У квітні 2017-го Господарський суд Києва зобов’язав міську раду скасувати рішення щодо “бану” на продаж алкоголю вночі.
Як інформувала “Новинарня“, 6 червні 2017 року АМКУ заявив, що набрало законної сили рішення Господарського суду м. Києва про скасування рішення Київської міськради щодо заборони продажу алкогольних напоїв та пива з 23:00 до 10:00.

Також у березні 2016-го міська рада заборонила продавати алкогольні напої у МАФах. Це рішення спровокувало низку протестних акцій з боку їхніх власників.
У листопаді 2017 року АМКУ визнав незаконною цю заборону.

Читайте також:
Алкоголь знову подорожчав. Півлітра тепер – від 90 грн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна