У Києві остаточно дозволили продавати алкоголь уночі

 

6 червня набрало законної сили рішення Господарського суду м. Києва про скасування рішення Київської міськради щодо заборони продажу алкогольних напоїв та пива з 23:00 до 10:00. Про це йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету України.

“Сьогодні (6 червня) набрало законної сили рішення Господарського суду м. Києва, яким суд зобов’язав Київську міську раду виконати рішення адміністративної колегії Київського обласного територіального відділення АМКУ, шляхом скасування рішення від 22.09.2016 № 19/1023 «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об’єкта торгівлі в м. Києві», яким встановлено, не передбачену законодавчими актами України, заборону реалізації алкогольних напоїв на території м. Києва з 23:00 до 10:00 години”, – повідомили в АМКУ.

Відповідно, рішення міської ради Києва від 22.09.2016 № 19/1023 визнано таким, що суперечить умовам конкуренції і обмежує самостійність підприємств.

Як відомо, у квітні суд у Києві визнав заборону на продаж алкоголю вночі незаконною, на що була подана апеляція Київради.
Київській апеляційний господарський суд 6 червня відхилив апеляційну скаргу щодо рішення про скасування обмеження торгівлі алкоголем з 23:00 до 10:00 години.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна