На Житомирщині правоохоронці затримали солдата при спробі збуту тротилу

 

Військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України у четвер, 22 листопада,  викрила та затримала солдата, військовослужбовця контрактної служби однієї з військових частин окремої механізованої бригади ЗСУ під час збуту вибухових речовин.

Про це повідомляє прес-служба ВП ЦРУ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний військовий-контрактник нещодавно повернувся у складі військової частини після виконання завдань в районі проведення Операції Об’єднаних сил. Саме там затриманий незаконно здобував бойові припаси та вибухові речовини та налагодив канал їх постачання на територію Житомирської області.

Зокрема, 3 вересня 2018 року близько 22:20 під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій, діючи під контролем правоохоронних органів, горе-військовий збув 200 бойових патронів калібру 7,62 мм за 4 тисячі гривень.

У четвер, 22 листопада, зловмисник здійснив, знову ж-таки під контролем правоохоронних органів, повторний продаж небезпечного “товару” — 400 грамів тротилу. Оцінив вибухівку у 3 тисячі гривень.

Військовий одразу був затриманий за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вибухову речовину та грошові кошти вилучили.

Затриманому військовослужбовцю готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину, подання до суду клопотання про обрання запобіжного заходу та арешт майна.

Наразі за місцем проживання затриманого військовослужбовця та у місцях вірогідного знаходження інших зброї та боєприпасів тривають обшуки.

Затримання проводили разом із співробітниками слідчого відділу Новоград-Волинського відділу поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області за оперативного супроводження співробітників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Читайте також:
У Києві працівник Міноборони в декреті затримав дезертира-жебрака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна