У Києві працівник Міноборони в декреті затримав дезертира-жебрака

 

Дезертира із криворізького зенітно-ракетного полку ЗСУ затримав у Києві під час заняття жебрацтвом працівник Міноборони, який перебуває в декреті.

Про цей випадок, що стався 7 листопада, розповів у соцмережі Юрій Бутусов з посиланням на дані Військової служби правопорядку.

За його словами, дезертира самотужки затримав заступник начальника Головного квартирно-екслутаційного управління Міністерства оборони Юрій Каюн.

“За даними ВСП, Каюн (цивільний службовець МО), виявив молодика в цивільному одязі та армійських берцях, який ходив по стоянці біля будівельного супермаркету “Епіцентр” на Позняках і просив у водіїв по 20-30 гривень. Каюн запитав, навіщо чоловікові в берцах гроші, і той відповів – не вистачає на проїзд до військової частини, де він служить. Каюн знайшов привід подивитися документи людини на ім’я Якуби Арсена Артуровича, переконався, що документи видані МО. Після цього Каюн о 16.30 викликав патруль поліції і наряд ВСП.
ВСП відразу підтвердила, що документи належать дезертирові з підрозділу, який перебуває в зоні ООС, і патруль ВСП виїхав, а Каюн попросив допомогти із затриманням. Однак поліція не приїхала взагалі, а наряд ВСП мав добиратися звідкись здалеку. Тому чиновник Каюн скрутив дезертира, і утримував понад годину до приїзду патруля ВСПшників. Хоча цей конфлікт спостерігали багато відвідувачів “Епіцентру”, неабияка ситуація не привернула увагу правоохоронних органів”, – ідеться в дописі.

Після приїзду Військової служби правопорядку з’ясувалося, що жебрак під “Епіцентром” – Якуба Арсен Артурович, 1995 року народження, проживав у Дніпрі, служив у 2-й зенітній ракетній батареї 38-го зенітного ракетного полку, в/ч А 3880, що дислокується в селі Радушне під Кривим Рогом і входить у оперативне командування “Південь”.

За словами журналіста, Якуба дезертирував 12 березня 2018 року, весь цей час жебрав, переїхав до Києва, збираючи гроші “на проїзд у військову частину”.

“Чуйні люди, які з ним спілкувалися за цей час, не дивувалися, що військовий у Києві збирає гроші для проїзду на місце служби. В армії прослужив всього рік до моменту дезертирства”, – пише Бутусов.

Військова прокуратура з цього приводу відкрила карну справу, Якубу везуть у Бахмут на Донеччину, на нього чекає суд.

“Кумедно, що Каюн, який виявив і затримав дезертира, не був при виконанні службових обов’язків, оскільки перебуває… у відпустці з догляду за дитиною!” – зауважив журналіст.

Він також додав, що черговий поліції перетелефонував Каюнові лише пізно ввечері, запитавши, де злочинець.

Читайте також:
Дезертир у “Жулянах” щодня наживався на 5 тис. грн.,
виманюючи “пожертви на АТО”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна