“Тітушка” Чемес, який пішов на угоду зі слідством, дав свідчення у справі Вербицького і Луценка

 

Сергій Чемес, раніше засуджений за участь у нападі з убивством журналіста В’ячеслава Веремія 18 лютого 2014 року в Києві під час Майдану, 21 листопада прибув до Бориспільського міськрайонного суду давати свідчення щодо ймовірного організатора викрадення майданівців Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.
Обвинувачений у цій справі – Олександр Волков, повідомляє Insider.

Чемес дав свідчення в суді в оточенні охорони.

Колишній “тітушка” з кола Юрія Крисіна, Сергій Чемес був раніше засуджений у справах Майдану – окрім участі у нападі на журналіста, він також охороняв у наметовому таборі викраденого громадянина, якого “тітушки” прийняли за протестувальника.

Чемес пішов на угоду зі слідством, попросив вибачення у родичів загиблого В’ячеслава Веремія та дав викривальні свідчення щодо “тітушок” у кількох епізодах – щодо викрадень, нападів та вбивств.

За угодою із судом Чемес у вересні отримав три роки і три місяці позбавлення волі, однак невдовзі вийшов на свободу, оскільки більшість цього терміну на момент вироку він уже відбув у СІЗО під час слідства та суду.

“У середу, 21 листопада, Чемес приїхав до суду у Борисполі, аби повторити у засіданні свої свідчення. Він прибув з численною охороною бійців “Альфи” Служби безепеки. За даними Insider, Чемесу було призначено охорону як важливому учаснику кримінального провадження, щодо якого є ризик небезпеки для його життя і здоров’я”, – передає “Інсайдер”.

“Він все-таки це зробив. Мужній вчинок”,

прокоментувала в соцмережі свідчення Чемеса редактр “Інсайдера”, журналіст-розслідувач у справах злочинів проти Майдану Ольга Худецька.

Як відомо, у січні 2014 року майданівські активісти Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні та вивезені за місто. Після тортур і допитів їх кинули в лісі біля села Гнідин Бориспільського району. Вербицький від отриманих травм та холоду помер.

Олександр Волков – підозрюваний в організації викрадення Луценка та вбивства  Вербицького. Волков був уперше взятий під варту терміном на 60 діб без застави рішенням Печерського райсуду Києва 29 липня 2017 року.

Читайте також:
22 січня 2014 року відкрився мартиролог Майдану.
Вбивці чотирьох патріотів досі не знайдені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна