Волкова, підозрюваного у викраденні майданівців Луценка й Вербицького, арештували ще на 2 місяці

 

Олександра Волкова, підозрюваного в організації викрадення майданівців Ігоря Луценка та Юрія Вербицького в січні 2014 року, залишили під вартою ще на два місяці.

Судове засіданні з цього приводу відбулося 6 березня, повідомляє видання “Тексти”.

Прокурори відкрили на суді нові докази, аби обґрунтувати ймовірну причетність Волкова до викрадення майданівців.

Зокрема, були оприлюднені дані з журналу реєстрації, вилучені в офісі Олексія Чеботарьова.
“Саме цю особу, яка зараз перебуває у розшуку, і, за оперативними даними, знаходиться на території Російської Федерації, слідство вважає ключовою фігурою, яка віддавала накази кримінальникам про викрадення і катування протестувальників та напади на них”, – ідеться в повідомленні.

У журналі за 20-21 січня 2014 року є дані про відвідання офісу Чеботарьова підозрюваним Волковим.

Саме в ці дні в офісі “тітушок” проводились наради, на яких обговорювався план операцій проти активістів.

“Тепер ми підтверджуємо участь Волкова у нараді щодо злочину не лише його телефонним трафіком, а й документами з офісу”, – повідомило “Текстам” джерело в Департаменті спецрозслідувань ГПУ.

Згідно до даних телефонного трафіку, раніше озвучених у суді, Волков до третьої ночі перебував в офісі Чеботарьова, після чого поїхав до лікарні, де перебували побиті Вербицький і Луценко. За кілька хвилин до приїзду він зв’язувався телефоном з іще одним фігурантом викрадення. У той час, коли Вербицького та Луценка вивозили з лікарні в Бориспільський район, телефон Волкова переміщувався за тим самим маршрутом, яким їх вивозили.

Як відомо, що після викрадення з Олександрівської лікарні Києва, допитів та катувань побитого журналіста і громадського активіста Ігоря Луценка викинули на дорозі під Києвом, і він зміг добратись до людських будинків. Юрія Вербицького з важкими травмами злочинці покинули в лісі під селом Гнідин, залишивши на морозі. Він помер вранці 22 січня. Львівський активіст став одним із перших загиблих майданівців.

Олександр Волков був уперше взятий під варту терміном на 60 діб без застави рішенням Печерського райсуду Києва 29 липня 2017 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна