“Транспортний” протест у Херсоні: не полишало враження, що зараз витягнуть триколор

 

Сергій Нікітенко
редактор херсонського сайту “Мост”, громадський активіст

(FB)

Поясню за “ХНР” (“Херсонська народна республіка” – “Н”).

Вранці [19 листопада] під міськрадою проходив мітинг проти подорожчання маршруток із 4 до 6 гривень. На мітинг зігнали партійців “Батьківщіни”, “УКРОП”, але було багато і звичайних городян.

У якийсь момент народ ломонувся в будівлю, ведений депутатом Ільченком і провокаторами з числа політичних лузерів.

Натовп увірвався в будівлю, і мер [Володимир Миколаєнко] повів їх до великої зали. Там його оточили з усіх боків якісь люди і почали висувати умови за списком, який, заздалегідь заготовлений, приніс якийсь Тарасов. Себе він називав представником громади і козиряв 5-ю статтею Конституції.

Розлючений натовп, тупо не слухаючи нічого, вимагав звільнити чиновників, висував ще якісь вимоги. Про проїзд особливо вже ніхто й не згадував.

У якийсь момент депутат Ільченко, який заводив натовп, раптом дав задню і почав заспокоювати людей. Можливо, йому зателефонував хтось розумніший і попередив, що це може закінчитися сумно.

Якимось дивом вдалося вгамувати натовп, і то після того, як звичайні учасники мітингу побачили, що все пішло не в той бік.

Відчуття, що ось зараз хтось витягне триколор, не покидало весь час.

…Особливо гарячих заспокоює мер і його заступники, пояснюючи в спокійній обстановці, що відбувається і чому маршрутники страйкують.

Але це реально тривожний дзвіночок. Кілька людей зібрали натовп і спокійно захопили зал. При повному потуранні поліції, звичайно.

Читайте також:
Що не так із “благою вістю” херсонської поліції про арешт “веденого терориста”,
– Нікітенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна