Екс-депутата Верховної Ради Криму засудили до 12 років ув’язнення за держзраду

 

Дніпровський районний суд Києва сьогодні, 19 листопада, засудив колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша до 12 років позбавлення волі за участь у незаконному засіданні ВР АРК та голосуванні за ухвалення так званої Конституції Республіки Крим, а також в участі у незаконних виборах до Феодосійської місради у липні-вересні 2014 року.

Ганиша визнали винним у державній зраді, повідомляє Крим.Реалії.

Суд вважає, що колишній депутат сприяв підривній діяльності Росії на території України, коли брав участь в голосуванні за російську “Конституцію Криму”.

Суд розцінив як протизаконну його участь у виборах у міську раду Феодосії, які відбулися у вересні 2014 року після анексії Росією Криму.

Ганиш також зобов’язаний сплатити 5 789 гривень судових витрат.

Засуджений залишається під домашнім арештом до моменту, коли рішення набуде чинності.

16 листопада екс-депутат виголосив у суді останнє слово, в якому заявив, що “ніколи не скоював злочину проти народу і держави України”.

Ганиш попросив визнати його невинуватим і виправдати.

“Це перший вирок за майже 100 обвинувальними актами, які ми спрямували в суд щодо посадових осіб Криму, обвинувачених у державній зраді. Ми хочемо вкотре нагадати зрадникам, що рано чи пізно їхні дії отримають оцінку українського закону, і ми будемо добиватися невідворотності покарання”, – наголосив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов, коментуючи рішення суду.

Ганиша затримали в квітні 2015 року під час виїзду з Криму на материкову частину України співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат ВР АРК перебував у розшуку, Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

Читайте також:
Затримано двох прокурорів, які вимагали хабар у кримського екс-депутата – зрадника України

Суд у Києві арештував суддю з Криму Чорнобука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна