Суд у Києві відпустив під домашній арешт депутата-“сепара” з Криму

 

Дніпровський районний суд у місті Києві звільнив із СІЗО колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Василя Ганиша, який перебував у слідчому ізоляторі в Києві як підозрюваний у державній зраді.
Тепер Ганишу за рішенням того ж суду визначили як запобіжний засіб лише домашній арешт.

Судді близько двох годин вирішували, чи відпускати кримського екс-депутата, передають “Крим. Реалії”.

Сам Василь Ганиш на засіданні суду заявив про погане самопочуття. “Нещодавно в камері мені стало зле, і я зомлів. Але тут я не буду падати й прикидатися”, – сказав він.

У прокуратурі АРК при Генпрокуратурі України повідомили, що не сумніваються в повноті доказів, підготовлених під час слідства.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення незаконного референдуму щодо статусу Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України.
Також політика звинувачують у тому, що він 11 квітня 2014 року голосував за прийняття проросійської конституції окупованого Криму на засіданні так званої “Держради республіки Крим”.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення “референдуму”. На його думку, звинувачення у державній зраді є необґрунтованими.

Василя Ганиша арештували ще навесні 2015 року.
28 квітня 2015 Служба безпеки України повідомила, що спільно з прикордонниками затримала на пропускному пункті Каланчак у Херсонській області колишнього депутата ВР АРК Ганиша, якого раніше оголосили у розшук за державну зраду.

Перед тим Ганиша було оголошено в розшук та висунуто йому підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України – “державна зрада”.

Читайте також:
Порошенко даватиме електрику лише в український Крим.
А Донбас може стати нашим у 2016-му

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна