Посла Угорщини викликали до МЗС України через скандальні заяви Орбана

 

Посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто викликали до Міністерства закордонних справ України через скандальні висловлювання угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана.
Про це повідомляє сайт МЗС України в п’ятницю.

“16 листопада 2018 року до МЗС України було запрошено новопризначеного посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якому був висловлений рішучий протест у зв’язку з останніми заявами прем’єр-міністра Угорщини В.Орбана та віце-прем’єр-міністра з питань національної політики Ж.Шем’єна щодо України”, – йдеться в повідомленні з Михайлівської площі.

У МЗС зазначили, що угорському дипломату було наголошено на необхідності припинення дій, які негативно впливають на розвиток двосторонніх відносин, особливо в контексті реалізації домовленостей, досягнутих у жовтні главами двох зовнішньополітичних відомств щодо вирішення проблемних питань між Україною та Угорщиною.

Як відомо, новий посол Угорщини офіційно почав роботу в Україні лише 14 листопада.

15 листопада Віктор Орбан заявив, що домовленості з чинним політичним керівництвом України для Будапешта не є можливими.
За його словами, Україна є країною, яка “не має осяжної перспективи вступу до НАТО чи до ЄС”.

Читайте також:
Лідерку угорців Закарпаття викликали в СБУ через заяви про “український фашизм”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна