ЗСУ отримали 3500 одиниць зброї і техніки, це наша відповідь на провокації Росії, — Турчинов

 

Озброєння української армії сучасною зброєю і технікою — наша відповідь на істерії і провокації РФ проти України.

Про це сказав секретар РНБО України Олександр Турчинов у четвер, 15 листопада, під час передачі техніки та зброї військовим на “Київському бронетанковому заводі”.

Українські захисники отримали 70 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема, модернізовані танки Т-72, нові БТР-3, високоточні протитанкові комплекси “Стугна-П” та “Корсар”, мобільну РЛС кругового огляду “Дельта”, новітні броньовані автомобілі “Варта” та “Новатор”, а також 82-мм міномети українського виробництва.

За словами Турчинова, танк Т-72 — це бойова машина, яка пройшла глибоку модернізацію, що дозволяє ефективно використовувати його в умовах сучасного бою. “Дуже гарно показав себе на сході вітчизняний БТР-3, який був серйозно допрацьований після використання у бойових умовах, що дозволило значно збільшити ефективність його застосування та досягти високої точності ведення вогню з усіх видів озброєння”, — зазначив він.

“Потужні, ефективні та надійні протитанкові ракетні комплекси виробництва КБ “Луч” відомі далеко за межами нашої країни і мають значний попит на зовнішніх ринках озброєнь”, — заявив секретар РНБО.

До слова, “Стугна-П” не поступається не лише російським, але й європейським та американським аналогам.

Олександр Турчинов повідомив, що лише за три квартали поточного року підприємства ДК “Укроборонпром” передали українському війську понад 3500 одиниць озброєння та військової техніки, з них понад 2000 одиниць — нове та модернізоване озброєння.

“Мова йде про бронетанкову, морську та авіаційну техніку, ракетне-артилерійське озброєння, системи протиповітряної оборони, засоби зв’язку та радіоелектронної боротьби”, — зазначив він.

За словами секретаря РНБО, важливою є можливість передачі нової техніки і зброї не лише на фронт, а й у військові навчальні заклади для того, щоби курсанти безпосередньо опановували сучасну зброю та проходили навчання на новій техніці, якою вони командуватимуть після отримання офіцерських погонів.

Читайте також:
Україна готує нові санкції – за “вибори” в ОРДЛО і співпрацю з оборонкою РФ, – Турчинов

У головах російського політичного керівництва — осіннє загострення, — Турчинов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна