Мінометним ударом із Горлівки бойовики знищили два будинки в Південному. ФОТО

 

Українська сторона СЦКК заявила, що вночі 15 листопада під інтенсивний вогонь, який вели окупанти з мінометів калібру 82 та 120 мм із житлових кварталів Горлівки, потрапили житлові будинки селища Південне.

“Мінами калібру 120 мм вщент знищені два будинки місцевих жителів”, – ідеться в заяві УС СЦКК, оприлюдненій прес-центром ООС.

Штаб операції оприлюднив відповідні фото.

“Враховуючи те, що через цей населений пункт проходить водогін Горлівка – Торецьк, який забезпечує водопостачання майже 60 тисяч чоловік, через активні бойові дії російських окупаційних військ існує велика ймовірність пошкодження його ділянки, що перетинає лінію розмежування”, – сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК засудила дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації “щодо обстрілів населених пунктів, що ставлять під загрозу життя і здоров’я цивільного населення”.

“Окупанти безвідповідально і навмисно продовжують нищити житлові квартали, порушуючи усі норми міжнародного гуманітарного права”, – підкреслили в УС СЦКК.

Читайте також:
“За що нас палять?”
Репортаж із Південного під Горлівкою, звідки люди тікають родинами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна