ГПУ передала до суду справи двох екс-бійців “Беркута”, які досі працюють у поліції

 

У середу, 14 листопада Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх співробітників спецпідрозділу “Беркут”, які на сьогодні є чинними співробітниками поліції.

Про це йдеться у повідомленні управління спеціальних розслідувань ГПУ на сторінці у Facebook.

За словами правоохоронців, кримінальне провадження відкрили за фактом незаконного затримання активістів Євромайдану 30 листопада 2013 року.

За результатами досудового розслідування фактів незаконного затримання учасників мирної акції протесту, що відбувалася 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в місті Києві, складання та видачі завідомо неправдивих документів про їх затримання, слідчими управління до Шевченківського районного суду м. Києва направлено обвинувальний акт за підозрою колишніх співробітників столичного ПМОП “Беркут” (двох діючих співробітників поліції) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Читайте також:
“Беркутівець”, який розганяв Євромайдан, працює помічником у нардепа з “НФ” Дейдея

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна