“Беркутівець”, який розганяв Євромайдан, працює помічником у нардепа з “НФ” Дейдея

 

Колишній боєць “Беркута” Віктор Ейсмонт, обвинувачуваний у розгоні студентського Майдану 30 листопада 2013 року, працює помічником народного депутата від “Народного фронту” Євгена Дейдея.
Про це адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська 9 жовтня повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Вона зазначила, що в суді почали читати обвинувальний акт у справі проти двох колишніх працівників третьої роти київського “Беркута”. Їх звинувачують у перевищенні повноважень (неправомірне затримання), перешкоджанні проведенню мирних зібрань і внесенні завідомо неправдивих відомостей до рапорту.

Мова йде про екс-командира другого відділення спецпідрозділу Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоню.

“Інакше кажучи, їх обвинувачують в тому, що заламали людину, яка впала від ударів колег цих беркутівців, затягнули в автозак, а потім “на прохання” керівництва” зліпили брехливий рапорт для притягнення протестувальника до адмінвідповідальності”, – повідомила Закревська.

Вона додала, що Ейсмонт і надалі служить – тепер у полку поліції спеціального призначення №1 Головного управління Нацполіції у м. Києві, фактично, де і працював раніше. А також, що він є помічником народного депутата Дейдея.

У коментарі до допису Закревської Дейдей підтвердив, що Ейсмонт дійсно є його помічником.

“Дійсно працює, і не лише працює, а служить, при чому в зоні АТО в тому числі. Має статус учасника бойових дій”, – написав депутат.

Євген Дейдей також зазначив, що під час розгону студентського майдану Ейсмонт “лише виконував наказ”.


Як відомо, в ніч на 30 листопада 2013 року бійці спецпідрозділу МВС “Беркут” жорстоко розігнали і побили студентів на Майдані Незалежності у Києві, які виступали проти відмови тодішньої влади підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте також:
Росія відмовила ГПУ у видачі “беркутівця” Кусюка

ЗМІ з’ясували, що заява про “бойове” поранення нардепа Дейдея
не відповідає дійсності. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна