На дорозі під Мар’їнкою перекривали рух через виявлену міну

 

У вівторок, 13 листопада, українські військові перекривали рух по дорозі Донецьк-Курахове біля КПВВ “Мар’їнка” через виявлену там міну.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив прес-центр ДПСУ.

“Сьогодні, близько 11:00, прикордонникам Краматорського загону, що діють у складі Об’єднаних сил, від осіб, які слідували з тимчасово окупованої території України стало відомо, що в так званій «сірій зоні» за блокпостом першого оборонного рубежу на узбіччі дороги знаходиться предмет, можливо вибухонебезпечний. Патруль моніторингової місії ОБСЄ підтвердив цю інформацію – дійсно, на відстані 100 метрів від контрольного посту «Мар’їнка», біля місця накопичення та очікування громадян знаходиться нерозірвана артилерійська міна“, – ідеться в повідомленні.

Прикордонники негайно перевели в укриття всіх громадян, які очікували на автобус перед блокпостом.

Місце виявлення міни ізолювали, поінформовали групу розмінування української сторони СЦКК.

“За рішенням командувача Об’єднаних сил, з метою забезпечення безпеки громадян, що слідують в межах дорожнього коридору Донецьк-Курахове, було введено режим «Червоний». На мінімально необхідний для розмінування час було припинено рух через лінію зіткнення”, – зазначили в Держприкордонслужбі.

Група розмінування ліквідувала залишки вибухового пристрою, підірвавши його на місці.

Після усунення небезпеки, із 12:00, пропуск осіб та транспортних засобів на КПВВ “Мар’їнка” було відновлено.

Держприкордонслужба звертається до громадян з проханням бути уважними при перетині лінії зіткнення та повідомляти підрозділи зі складу Об’єднаних сил про всі підозрілі предмети, що можуть завдати шкоду життю та здоров’ю людей.

Читайте також:
Автомобіліст з ОРДО віз через КПВВ пломби Центрвиборчкому України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна