МЗС Канади вперше офіційно назвало Росію окупантом Донбасу

 

Уряд Канади не визнає та засуджує так звані вибори, що відбулися 11 листопада на тимчасово окупованих територіях на Сході України.

Про це йдеться у заяві МЗС Канади, повідомляє “Укрінформ”.

“Канада приєднується до європейських союзників та США й беззастережно заперечує нелегітимні та незаконні вибори, проведені 11 листопада на окупованому Росією Сході України”, — заявили дипломати.

У відомстві наголосили, що ці “вибори” були “намаганням виправдати правління поставлених Росією маріонеток“. “За відсутності визнаної правової бази чи авторитетного міжнародного моніторингу міжнародна спільнота не визнає ці “вибори”, — зазначається у заяві.

Дипломати додали, що “канадці продовжують стояти пліч-о-пліч із народом України”.

У цій заяві МЗС Канади вперше назвало ОРДЛО окупованими Росією територіями.

Раніше у зовнішньополітичному відомстві намагалися не називати безпосередньо країну-окупанта.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 листопада Росія організувала та провела на підконтрольних їй територіях Донецької й Луганської областей України псевдовибори до місцевих органів окупаційної влади

Читайте також:
Канада збільшить обсяги військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна