УПЦ КП озвучила бачення нової дати Різдва у зв’язку з томосом

 

Єдина помісна церква не розглядає питання про перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Про це заявив керівник інформаційного управління Київської патріархії архієпископ Євстратій (Зоря), передає “Ліга“.

“Засоби масової російської пропаганди без вказівки найменших доказів або посилань подають у стрічці своїх “новин” як “факт”, що єдина помісна УПЦ нібито “буде використовувати новий стиль” церковного календаря. Абсолютно очевидно, що це інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки і недовіру серед православних в Україні”, – зазначив архієпископ Євстратій.

За його словами, ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, але й численних опонентів.

“Тому цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об’єднання і в зв’язку з наданням томосу. Кожна автокефальна церква самостійно вирішує календарне питання і жодних розпоряджень або вимог цього в томосі, які надавалися Вселенським патріархатом у ХХ столітті, не встановлювалося”, – наголосив прес-секретар Київської патріархії

Він нагадав, що минулого року законом України від 25 грудня було визнано святковим днем.

“І всі, хто бажає святкувати в цей день згідно зі своїми переконаннями – мають можливість робити це й зараз, питання томосу та автокефалії з цим ніяк не пов’язане”, – сказав архієпископ Євстратій.

Читайте також:
До томосу: Порошенко підписав історичну угоду із Вселенським патріархатом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна