На ТЕС Криму сталася вже друга аварія з турбінами Siemens, які не обслуговує виробник, – МінТОТ

Турбіни Siemens, незаконно поставлені в Крим із Німеччини в обхід санкцій, стали причиною аварії на Сімферопольській (Таврійській) теплоелектростанції.
Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Як інформує МінТОТ, наслідки аварії на ТЕС під Сімферополем вдалося зафіксувати за допомогою космічної фотозйомки.

“3 листопада 2018 року на даху головного корпусу Таврійської ТЕС виявлено аварійну ділянку з ознаками пошкодження покрівлі внаслідок термічного впливу”, – зазначили в МінТОТ.

За наявною у відомства інформацією, на теплоелектростанції зі встановленими газовими турбінами Siemens проводилися пусконалагоджувальні роботи, під час яких і могла статися аварія.

Як відомо, Сімферополська (нова назва під окупацією РФ – “Таврійська”) парогазова ТЕС має працювати на природному газі. Місце для будівництва вибрано поряд із розподільною станцією “Сімферополь”, призначеною для подачі електроенергії у напрямку південного берега Криму та Севастополя.
Під будівництво теплоелектростанції виділено дві земельні ділянки загальною площею 61,6 га. Замовником будівництва ТЕС виступило міністерство енергетики Росії.

МінтТОТ зазначає, що компанія “Технопромекспорт” держкомпанії “Ростех” здійснює будівництво також Балаклавської ТЕС, і там наприкінці серпня сталася подібна аварія в одному з приміщень, де встановлено газові турбіни Siemens.

Як повідомляла “Новинарня“, в липні 2017 року Росія поставила в анексований Крим для використання на споруджуваних електростанціях чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens.
Концерн продав чотири газові турбіни російській компанії “Технопромекспорт” у 2015 році. Обидві сторони стверджували, що це обладнання буде спрямовано на Таманський півострів РФ, відокремлений від Криму Керченською протокою.
Однак у Німеччині визнали, що турбіни незаконно потрапили в Крим. “СІменс” пообіцяв не обслуговувати ці турбіни та почав судитися з російською стороною.
Однак Siemens програв суд у Москві щодо незаконних турбін для Криму.

Таврійська ТЕС (Сімферопольська ПГУ-ТЕС) – парогазова електростанція проектною потужністю 470 МВт, яка споруджується в умовах енергетичної блокади окупованого Криму з боку України.
Перший блок потужністю 235 МВт запущений в роботу в пусконалагоджувальному режимі 1 жовтня 2018 року. Введення цього блоку в експлуатацію очікувалося на початку листопада.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна