Siemens програв суд у Москві щодо незаконних турбін для Криму

 

Арбітражний суд у Москві відмовив німецькій компанії Siemens у задоволенні позову до підрозділів російської держкорпорацїї “Ростех” з приводу незаконного переміщення придбаних у Siemens турбін на територію окупованого Криму.

Таке рішення суд схвалив на засіданні 14 грудня, повідомляє російська агенція “Інтерфакс“.

У зустрічному позові до Siemens компаніям “Технопромекспорт” (структури “Ростеху”) про визнання недійсною частини угоди щодо турбін суд також відмовив.

Як відомо, Siemens звинувачує “Ростех” у незаконному переміщенні в Крим чотирьох турбін, поставлених німцями для будівництва електростанцій на Тамані (Краснодарський край РФ). Натомість росіяни переправили їх в окупований Крим, що є порушенням санкцій ЄС.
У зв’язку з дією санкцій німецька компанія забороняла використовувати свої турбіни для виробництва електроенергії в Криму, оскільки Євросоюз не визнає російський статус Криму.
Siemens вимагає повернути турбіни і визнати угоди з продажу турбін недійсними.

Суд раніше відмовив німецькій компанії вжити запобіжні заходи щодо турбін – арештувати та зупинити їхній монтаж.

Siemens висловлювала готовність повернути отримані за угодою з “Ростехом” 150 мільйонів євро за продані турбіни, аби повернути їх із Криму.

Як відомо, 5 липня інформаційне агентство Reuters із посиланням на власні джерела розповсюдило інформацію, що Росія направила до Криму газові турбіни німецького концерну Siemens, незважаючи на те, що ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію півострова.
Турбіни призначалися для проекту на Таманському півострові у Росії, але РФ запланувала використати їх для будівництва нових кримських ТЕС.
Пізніше агентство повідомило, що в порт Феодосії анексованого Криму були доставлені ще дві газові турбіни, які за формою і розміром відповідають фотографіям турбін Siemens.

У відповідь на переміщення турбін ЄС ввів проти російських компаній і фізосіб додаткові санкції.

Нові ТЕС із німецькими турбінами мають почати роботу в Криму в травні-червні 2018 року.

Читайте також:
Siemens підтвердив потрапляння його турбін до Криму в обхід санкцій
і судиться з росіянами

Siemens обіцяє не обслуговувати свої турбіни, завезені в Крим в обхід санкцій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна