Дуда просив Порошенка втрутитися в справу “личаківських левів”

 

Президент Польщі Анджей Дуда просив президента України Петра Порошенка втрутитися у справу із скульптурами левів на Личаківському кладовищі у Львові.

Про це він заявив у четвер, 8 листопада, в ефірі радіо Maryja і телебачення Trwam, відповідаючи на запитання щодо проблеми Личаківського цвинтаря.

“Останнім часом це дуже складні питання. Я багаторазово звертався у цих справах, а їх є низка, до пана президента України Петра Порошенка. Я говорив з ним, просив втрутитися в ці питання, але, на жаль, цього втручання не видно”, — сказав Дуда.

Він підкреслив, що в Україні є внутрішні політичні проблеми. Зокрема, проблемою він назвав те, що президент України належить до однієї політичної сили, а львівська влада – до іншої, що ускладнює вирішення багатьох проблем.

“Є багато складних питань, щодо яких нам прикро, але які ми реалізовуватимемо”, — зазначив Дуда і додав, що польська сторона старається, але їй не все вдається.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 жовтня депутати Львівщини проголосували за демонтаж скульптур левів із польського військового меморіалу (“цвинтаря орлят”) на Личакові, адже було порушено одну із умов щодо цієї ділянки — незмінність узгодженого вигляду споруди.

Читайте також:
Імперські амбіції РФ очевидні, тому НАТО має зміцнювати східний фланг, — Дуда

Верховна Рада встановила День пам’яті жертв депортації українців із Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна