СБУ заблокувала канал постачання великих партій зброї з окупованого Донбасу

 

На Луганщині співробітники Служби безпеки України спільно із Нацполіцією заблокували канал постачання великих партій зброї із району проведення Операції об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що група осіб облаштувала схрон зі зброєю на колишньому місці дислокації одного з військових підрозділів неподалік Сєвєродонецька.

За інформацією СБУ зловмисники планували нелегально переправити засоби ураження до центральних регіонів України, аби згодом продати.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили кілька схованок із готовими до збуту військовими засобами ураження і вилучили триста сорок гранатометних пострілів, майже двісті п’ятдесят гранат різних модифікацій, сто п`ятдесят підривачів, сто сорок порохових зарядів для пострілів, гранатомети РПГ-26 та РПГ-22, вогнемети, реактивні двигуни, вибухівку, сигнальні міни, десятки тисяч одиниць боєприпасів для вогнепальної зброї.

Загальна вага вилученого озброєння сягає 5 тонн.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 413 Кримінального кодексу України (втрата військового майна).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин та осіб причетних протиправної діяльності.

У 2018 році в Луганській області за матеріалами СБУ завершено досудове розслідування стосовно тридцяти правопорушників, що причетні до незаконного обігу зброї та засобів ураження.

До слова, вісім із них вже отримали судові вироки.

СБУ Сєвєродонецьк 6 СБУ Сєвєродонецьк 1 СБУ Сєвєродонецьк 2 СБУ Сєвєродонецьк 8 СБУ Сєвєродонецьк 3 СБУ Сєвєродонецьк 7 СБУ Сєвєродонецьк 4
<
>
ФОТО: прес-центр СБУ

Читайте також:
На Одещині виявили підпільну зброярню під радянською символікою. ФОТО, ВІДЕО

“Зброярі піщаних кар’єрів”. Під Києвом у власника “копанки” вилучили цілий арсенал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна